David Moyes a Sunderlandben küzd, de Lawrie McMenemy még rosszabb

Papíron McMenemy Southamptonban elért eredményei ideális jelöltet jelentettek a Sunderland újraélesztésére. Egy FA-kupa diadal, 1976-ban, 1979-ben a League Cup döntője és az 1980-as években háromszor az Uefa-kupa minősítése, beleértve a második helyezettet a Liverpoolba az 1983–1984-es szezonban, a Manchester United-i megközelítést vette át. McMenemy megfordította az ajánlatot, hivatkozva a Southampton-hoz való hűségre és a családi körülményekre, de az 1980-as évek közepén új kihívást keresett.

A lemondás a túra során Karib-tenger, McMenemy befejezte a 12 éves uralkodását Southamptonban, és összekapcsolódott a Roker Park üres pozíciójával.A Sunderland 1985-ben elérte a Milk Cup döntőjét, de a második divízióba való belépést a Len Ashurst menedzser vége jelentette, így amikor McMenemy elérhetővé vált, a Sunderland elnöke, Tom Cowie érthetően izgatott volt: „McMenemy a mi számunkra. A mennyet és a földet mozgatnám. ”Facebook Twitter Pinterest Lawrie McMenemy a Southampton csapatával az 1981-82-es szezon előtt. Fénykép: Bob Thomas / Getty Images

A McMenemy kinevezése ésszerű lépés volt, de a Sunderland azon döntése, hogy az országban az ilyen magas munkanélküliségű térségben a legmagasabb fizetős unibet kifizetés vezetője, nem ült kényelmesen sok támogatóval, akik azonnal kérte, hogy 20% -kal emelkedjen a bérleti díjak (legfeljebb 108 font).Billy Simmons, a támogatói klub hivatalos tisztviselője sajnálatát fejezte ki: „Ez egy depressziós terület, de úgy tűnik, hogy a Lawrie McMenemy bérét is fizetjük. Ki akarja kivenni ezeket az árakat?

A számadatok a McMenemy által fizetett fizetésektől függően változtak – évente 166 000 és 200 000 font között, az Ön által olvasott papír szerint -, de az összeget folyamatosan ellene használták.Amikor azt jelentették, hogy McMenemy birtoklásának vége felé a klub (aki 700 000 font volt az adósság, és több mint 500.000 £ feletti folyószámlahitel) fizetett a házáról, számlájáról és autójáról, a legtöbb rajongó boldogan hajtotta volna el a bérelt arany Mercedes.

McMenemy ügyvezető igazgatói kinevezése is problémát jelentett. „A menedzserek 90% -ával ellentétben nem kell néznem a vállamon, és nem kell aggódnom a zsák miatt – mondta McMenemy a sajtótájékoztatón a klubba érkezéskor. “Nincs ilyen unibet kifizetés módok félelmem, mert nem fogom újra elkapni a zsákot.” Lehet, hogy viccel, de McMenemy hamar felfedezte, hogy kettős szerepe messze nem volt ideális.

McMenemy később elismerte, hogy A Sunderland munka sokkal nehezebb volt, mint amire számított.Southamptonban a tapasztalt játékosokat a fiatalokkal összekeverte, Peter Osgood, Mick Channon, Alan Ball, Kevin Keegan, Mick Mills és Peter Shilton, amely sikeres csapatait alapította a déli parton. Ugyanez a megközelítés nem működött a Sunderlandben, mert hamarosan rájött, hogy a második rész nem a legjobb hely a játékosok számára.

„Az idősebb játékosok tudják, mit kell csinálni a területen, és nem”, mondta McMenemy George Burley, Alan Kennedy, Frank Gray, Dave Swindlehurst és Eric Gates. Egyesek sikeresebbek voltak, mint mások, de idővel nyilvánvaló volt, hogy a Southampton-terv nem volt hatékony. McMenemy soha nem találta meg a helyes kapust Chris Turner helyett, aki a McMenemy megérkezését követően azonnal elhagyta a Manchester Unitedet.Southamptonban McMenemy szerencséje volt, hogy Peter Shilton volt az utolsó védelmi sora, de küzdött, hogy rendezze a Sunderland egy szilárd No1-et. McMenemy hat állattartót használt a klubban – Jim McDonagh, Bob Bolder, Andy Dibble, Cameron Duncan, Bobby Mimms és Iain Hesford – aligha erős alapja volt a csapat építésének.

A visszavált klubokat gyakran a egyenesen visszaállítható, és a Sunderlandet kedvencként telepítették, hogy azonnal visszatérjenek a felső járatba. „A második divíziót élénkíti Lawrie McMenemy és a Sunderland oldala, akiket az Alan Ball Portsmouth-jának, Eddie Gray Leeds-nek és Millwall újonnan érkezőknek az alapkövetelményeire unibet kifizetés hogyan támaszkodunk” – írta Steve Curry az Express-ben. a sajtó.Mi lehet tévedni?

McMenemy mozdulataival szemben az utolsó dolog, amire szüksége volt, egy rossz kezdet volt. Tehát amikor Sunderland azonnal elvesztette az első öt bajnoki mérkőzést anélkül, hogy gólt szerzett volna, a katasztrofális McMenemy korszak a legmegfelelőbb kezdetekre került. A szezon legmagasabb tömege (21,202) a Roker Park turnétjein az optimizmus hullámában ömlött, de a BlackBurn 2-0 veresége tönkretette a pártot. Miután az Oldham 3–0 veszteséget szenvedett el, McMenemy bekapcsolta néhány játékosát, ami ismétlődő témává vált. Facebook Twitter Pinterest Csak nézd meg az arcát. Fénykép: Bob Thomas / Getty Images

„Jól, ez az augusztus az útból. Nem hiszem, hogy rengeteg esélyem van a hónap vezetőjére, McMenemy feldobta a Millwall futamának utolsó vereségét.McMenemy szarkazmája nem tudta elrejteni azt a tényt, hogy a Sunderland kezdete a szezonig a legrosszabb a 106 éves történelmükben. Egy 3-3-as rajzolás Grimsby-hoz és egy 1-1-es vonás Leeds-nál megállította a vereséget, de a Sunderland hét meccs után alul maradt, és jobban hasonlított a kiesési jelöltekre, mint a promóciós kedvencek.

a következő 11 bajnoki mérkőzés megerõsítette a hajót, bár még ebben az idõszakban sem zökkenőmentesen működött a McMenemy. A negyedik Swindon-osztályból a Liga Kupából kivágták, a menedzsernek David Hodgson csatárral egymás után dobtak egy teáscsészét, és 13 tagját helyezték el az átadási listán, miután azzal vádolta őket, hogy nem teszik eléggé a bérüket.

A McMenemy forgóajtó kiválasztási szabálya nem segített.Az első évben a klubban Hodgson, Clive Walker, Gordon Chisholm, Shaun Elliott, Barry Venison, Nick Pickering és Howard Gayle távozott. A kiesési kampány részét képezték, de nem helyettesítették őket megfelelően, mivel McMenemy küzdött a helyes keverék megtalálásáért.

A szezon decembertől kezdve meghiúsult katasztrófa volt. A két győzelem 17 mérkőzésben való elindítása veszélyezteti a klubot az egymást követő kiesések veszélye miatt, mivel a kapuk elkezdtek csökkenni – csak 11 338 látta az otthoni győzelmet Fulham ellen áprilisban. A Sunderland valahogy az 1985-86-as szezon végén maradt.A kieséses zónában két mérkőzésen 2-0 győzelem Shrewsbury és Stoke felett megmentette őket.

McMenemy megígérte a Sunderland rajongóknak, hogy nem fognak újra ugyanazt a megpróbáltatást végezni, de ha megpróbálja megnyerni őket, nem segített magának, amikor elhagyta az asszisztensét, Lew Chatterley-t, hogy tegye a játékosok a korai előszezon előtti edzésen, miközben Floridában megdöbbentette magát. Simmons, a támogatói klubból, azt mondta, hogy a menedzsernek vissza kell adnia a havi bérét a klubnak.

„Nem lennék sajnálom, ha holnap adta át a lemondását” – mondta a klubigazgató, Barry Batey az 1986-87-es évad elején. – Az eddigi rekordja katasztrófa volt. Ő a legdrágább flop, amit a klub ismert.Csapata már lecsapott, miközben 100 fontot kapott egy óra alatt.

McMenemy válaszolt, mondván, hogy nem akar kilépni, csapata nem volt elég jó, és néhány játékos nem élt hírnevüket. Végső pontja 1986-ban őrültnek tűnt, és az idő nem javult: „Az egyetlen módja, hogy megszakítsam ezt a klubot, az, amikor megnyerjük az első osztályú bajnokságot vagy az európai kupa – ez az, hogy mennyire határozottan látom. – A hónapokban eltűnt. Facebook Twitter Pinterest Matt Busby, Pat Crerand és Lawrie McMenemy. Fénykép: PA

Egy ideig úgy nézett ki, mintha a dolgok javulnának.Annak ellenére, hogy a Blackburnban 6-1-es kalapálás történt, a Sunderland csak egy másik mérkőzést vesztett el az első 12-ben, és az ötödik helyen ült, ami elég jó ahhoz, hogy az új bajnoksági rendszerben a rájátszásban részt vegyen. A csapat folytatta a rájátszásokat, de a Division 3 változat (a rájátszás első két szezonában az alsó osztály három csapata vitatta az utolsó bajnoki pozíciót egy olyan csapatnál, amely a magasabb bajnokságban a kiesési zóna fölött végzett) .

McMenemy utolsó hónapja a klubban rendetlen volt. A klubon keresztüli adósságok után 50 000 fontot hozott, és ezidáig nem volt semmi, amit nem tudott tenni a rajongók jó hírének biztosítására. A csapat csak egy pontot nyert hat mérkőzésen márciusban és áprilisban.A végső vereség után – Sheffield United ellen a Roker Park mindössze 8 544 rajongója előtt – elérték a pontot, ahol nem jött vissza. tiltakoztak, a két férfi találkozott, hogy megvitassák az utat. Murray elfogadta McMenemy lemondását, a menedzser később kinyilvánította önéletrajzában, hogy az elnök már megközelítette Bob Stokoét. Ez egy véget vetett egy sajnálatos történetnek. Nagy gólkapás: John Lukictól Erik Thorstvedtig Pat Jenningsen keresztül Tovább Sunderland fel. Sajnos, Stokoe nem tudott mágiát dolgozni, mivel a Sunderland először a harmadik szintre esett a történelem során.A szezon utolsó napján Barnsley-nek való 3-2-es vereséget – a Sunderland 2-0-ra emelte, és Mark Proctor elmaradt egy büntetéstől – a csapat a játékba került, és még rosszabb volt.

< p> A Proctor egy másik elmaradt büntetése károkat okozott, mivel Gillingham szembeszállt Sunderlandrel a céloktól, és egy könnyes Stokoe elhagyta a klubot, hogy nem tudta letartóztatni a diavetést a McMenemy alatt megkezdett háromosztályba. Szerencsére az egyetlen módja volt, és az új vezető, Denis Smith az első próbálkozás során elvesztette a Sunderlandet. A sötétség után a hajnal.

McMenemy – aki örökre Lawrie Mackemenemy néven fog ismerni a Wearside-nál – soha nem sikerült egy másik klubcsapatot Angliában.Az önéletrajzának „Roker Hell” című fejezetének végén McMenemy elnézést kért a Sunderland harmadik osztályba való visszavonulásáról. – Örökké sajnálom, hogy részt vettem az átadásban. Igazgatóként ítélem meg, hogy mi történik a pályán, és ez elfogadhatatlan volt a Sunderlandben. ”Legalábbis ez a dolog, amit a Sunderland rajongók és McMenemy is megegyezhetnek.